Version History? Problems with .30?

Questions about the operation or expectations of the NetStumbler software

Version History? Problems with .30?

Postby Casper42 » Mon Sep 29, 2003 8:56 pm

OK, I have 0.3.23.1 and had been using it for a long time. Works great with my OG Orinoco Gold.
It was an Extract and Run download.

I downloaded 0.3.30.1 and it has an Installer. I installed it and ran it and let it run for about 2/3 of my drive home today. Not a single Peep. At a long light I killed 30 and ran 23 from the old download area and WHAM, found 3 APs on the same corner. XP Connected to some Cell Phone Store's Open AP and I killed 23. I launched 30 again and it found the Cell phone store, but not the other 2 APs 23 had just found. Left 30 on for the rest of the drive home and found jack.

So my questions are, where can I find a Revision history for NS to see if this is explained already (this web site is a maze).
And does anyone know whats going on?

Thx
-Casper


PS:
1) I tried both Orinoco and NDIS Modes
2) Device Manager says driver is:
Agere Systems
12/19/2001
7.42.0.300
Casper42
Mini Stumbler
 
Posts: 10
Joined: Fri May 31, 2002 10:45 am
Location: Southern California

Postby HITMONEY » Mon Sep 29, 2003 9:39 pm

If I had to guess, your problem lies here.....

XP Connected to some Cell Phone Store's Open AP


You need to turn off the XP client manager, you can't associate and stumble at the same time effectively.

Turn off (all) the client managers and try again, otherwise your findings are fallible.
User avatar
HITMONEY
 
Posts: 529
Joined: Sun May 04, 2003 11:01 am
Location: St. Pete Beach, FL.

Postby Casper42 » Wed Oct 01, 2003 8:58 am

How do you turn off the XP Client Manager?

And why did this change? It works fine in version 23, its only 30 for me anyway that has the problem.

It almost seems as if NS 30 will only stumble things XP has already connected to.
Casper42
Mini Stumbler
 
Posts: 10
Joined: Fri May 31, 2002 10:45 am
Location: Southern California

Re: Version History? Problems with .30?

Postby G8tK33per » Wed Oct 01, 2003 9:09 am

Originally posted by Casper42

So my questions are, where can I find a Revision history for NS to see if this is explained already (this web site is a maze).


Try HERE
"Make yourselves sheep and the wolves will eat you." ~ Benjamin Franklin

Sons of Confederate Veterans
User avatar
G8tK33per
 
Posts: 6078
Joined: Fri May 09, 2003 4:00 am
Location: Goomba's Booty Boardwalk

Postby renderman » Wed Oct 01, 2003 10:10 am

Originally posted by Casper42
How do you turn off the XP Client Manager?

And why did this change? It works fine in version 23, its only 30 for me anyway that has the problem.

It almost seems as if NS 30 will only stumble things XP has already connected to.


In the wireless settings for the adapter you need to turn off the 'Let windows configure my network settings' button. Then it will generally work.
User avatar
renderman
 
Posts: 1867
Joined: Thu Jun 06, 2002 5:29 pm
Location: Anywhere but Utah

Postby Casper42 » Mon Oct 06, 2003 8:48 pm

G8tK33per Rulez
Thanks for the link.

Yes, I found and fixed the bug that you have all been complaining about. If you have all of the following...
An ORiNOCO card
NetStumbler version 0.3.30
"Auto Reconfigure" switched on
... then the following sequence of events is likely to occur:
You eventually associate with an access point while you're scanning.
You go out of range, or in better range of a different AP.
"Auto reconfigure" kicks in to disassociate you (otherwise "get AP names" won't work)
In reconfiguring the card, it inadvertently puts it into a state where it will not discover any access points at all.
This has been fixed in version 0.4 (coming soon!)


renderman, thanks for the info.

"Use Windows to configure my wireless network settings" is on. I'll try turning it off the next time i'm stumbling. Thanks.
Casper42
Mini Stumbler
 
Posts: 10
Joined: Fri May 31, 2002 10:45 am
Location: Southern California


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron